Modne i wytrzymałe talerze

Elegancka zastawa stołowa idealnie komponuje się z każdym stylem, a przy tym potrawy na niej podawane nie tylko wyglądają doskonale, ale i smakują bez porównania lepiej, niż te serwowane na talerzach, które niewiele mają wspólnego z wykorzystaniem naturalnych surowców podczas ich produkcji. Kamionka jest połączeniem gliny, szamotu, soli kuchennej, piasku kwarcowego i sypkich minerałów. Dzięki tradycyjnym formom wytwarzania niezmiennie zachowują swoje właściwości i urok. 

Kamionkowa zastawa stołowa – dlaczego warto ją kupić?

Ekologiczny wymiar zastawy kamionkowej nie podlega żadnej dyskusji, co więcej trudno znaleźć drugi tak dobry produkt, który spełnia oczekiwania najbardziej wymagających. O trwałości i niezmiennej popularności kamionki świadczy chociażby fakt, że jest ona wykorzystywana od starożytności. Ważną cechą zastawy kamionkowej jest to, że nie wchodzi ona w reakcję z żadną substancją, a tym samym nie zmienia smaku potraw, a jej naturalne właściwości zapobiegają pleśnieniu. Wysokie właściwości termiczne odpowiednio długo utrzymują ciepło potrawy, dzięki czemu nawet osoby, które preferują wolniejsze jedzenie nie muszą kończyć jedzenia zimnego posiłku. 

Oprócz kubków, beczek do kiszenia, maselnic dostępne są piękne talerze z kamionki, którym nie straszne jest mocne krojenie na ich powierzchni czy uderzanie sztućcami. Efektowny wygląd i wysokie właściwości fizyczne gwarantują satysfakcję z użytkowania przez wiele lat. 

Połączenie nowoczesności i tradycji na stole

Wypalane w wysokiej temperaturze naczynia kamionkowe tj. talerze, miski, kubki czarują swoim niewątpliwym urokiem. Połysk w połączeniu z głęboką i różnorodną kolorystyką zachęca do wspólnego biesiadowania. W sklepie https://www.homepalace.pl/ dostępna jest zastawa łączącą tradycyjne zalety kamionki i nowoczesny wygląd. Urządzając dom warto skorzystać z oferty profesjonalistów z dużym poczuciem estetyki, dbających o dostarczanie produktów oryginalnych, o najwyższej jakości.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *