Gdzie używa się wywrotnic?

Wywrotnica to nowoczesne urządzenie przystosowane do sprawnego przenoszenia i wywracania dzież z ciastem. Jej wykorzystanie przyczynia się do zwiększenia wydajności produkcji przy jednoczesnym zagwarantowaniu optymalnego bezpieczeństwa pracownikom. Co istotne, jest w stanie bez problemu wykonywać wywrot zarówno na prawą stronę, jak i na lewą czy do przodu. Sprawne działanie omawianego sprzętu wynika w dużej mierze z obecności w jego konstrukcji bezobsługowych łożysk.

Element wyposażenia niezbędny w każdej profesjonalnej kuchni 

Wywrotnice gastronomiczne są zazwyczaj wykonane z ponadprzeciętnie wytrzymałej stali nierdzewnej, co przekłada się na ich wieloletnie, bezawaryjne użytkowanie. Składają się z kilku części m.in. korpusowego modułu wygarniacza, stabilnej podstawy, belki poziomej, motoredukatora i listew obrotowych przeznaczonych stricte do zgarniania ciasta ze ścian dzieży. Ze względu na swoją funkcjonalność znajdują szerokie zastosowanie zwłaszcza w restauracjach, pubach, kuchniach hotelowych, cukierniach, bufetach pracowniczych, piekarniach oraz firmach cateringowych. Jednym słowem wszędzie tam, gdzie zachodzi konieczność szybkiego wyrobienia ciasta na chleb, bułki czy słodkie wypieki. Dodajmy, że na rynku istnieją też modele typowo przemysłowe, używane choćby do rozładunku materiałów sypkich w postaci piasku, węgla i rozmaitych zbóż.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

9 − sześć =